top of page
  • Togar Beckol

Hoe moet ik mijn webshop noemen?

U bent klaar om uw online winkel te beginnen. Je hebt een geweldig idee, je weet waar je bedrijf voor staat, en je hebt een duidelijke visie over hoe het zal werken.


Maar er is nog één vraag: hoe moet je je webshop noemen?





Het kan lastig zijn om een e-commerce naam te vinden die goed voelt voor uw bedrijf. De naam zal u tenslotte nog jaren bijblijven - hij moet goed aanvoelen en op de één of andere manier weergeven wie uw bedrijf is.


Dus waar begint u? En hoe zorgt u ervoor dat wanneer mensen uw bedrijfsnaam zien of horen, ze meteen aan JOU denken? Wij hebben een aantal tips voor het kiezen van een e-commerce naam waarmee u zich kunt onderscheiden van de massa.


1. Houd het kort en eenvoudig.


Een korte, pakkende naam is om verschillende redenen geweldig: hij is te onthouden, makkelijk uit te spreken en past moeiteloos in de header van de homepage van uw online winkel.


Het vinden van een goede naam kan echter een uitdaging zijn. Elke dag worden er merken gelanceerd, en namen die u aanspreken zullen ongetwijfeld ook iemand anders aanspreken. Gelukkig is de wereld groot en is er genoeg ruimte voor creatieve, aansprekende merknamen.


Hier zijn een paar strategieën die u kunt uitproberen om uw raderen aan het draaien te krijgen:


- Probeer verschillende combinaties van korte woorden. Twee korte woorden die rijmen of allitererend zijn (bv. "Snack Shack" ''Mello Yello'' ''Laffy Taffy'' ''Kit Kat'' ''Ronald McDonald'') kunnen meer memorabel zijn.


- Verzin een woord of pas een bestaand woord aan. Tech merken als Google, eBay, Zoom en Skype hebben direct herkenbare namen, ook al zijn het geen echte woorden.


- Gebruik een woord met een persoonlijke betekenis. Het gebruik van een persoonlijke naam maakt uw winkel gemakkelijker te identificeren - hoewel winkels gebouwd op persoonlijke merken moeilijker te verkopen kunnen zijn.





2. Wees anders


Doe marktonderzoek om te ontdekken welke namen door uw directe concurrenten worden gebruikt en probeer met iets totaal anders te komen.


De uitdaging hier is om een naam te bedenken die uw niche en het soort producten dat u verkoopt weerspiegelt, zonder dat uw winkelnaam de naam van uw concurrenten weerspiegelt.


Als je bijvoorbeeld elektronica- en technologieproducten verkoopt, heb je misschien concurrenten die woorden als "elektronica" of "technologie" al in hun naam gebruiken. Vermijd het gebruik van soortgelijke woorden. Denk in plaats daarvan anders dit zorgt ervoor dat je straks opvalt.


3. Controleer je naam


Zorg ervoor dat u de e-commerce-bedrijfsnaam die u hebt bedacht wettelijk mag gebruiken. Voor winkeleigenaars in NL, begin met het controleren van het KVK Handelsregister. Het heeft een gratis database die gemakkelijk te doorzoeken is.


Zodra u hebt vastgesteld dat uw naam beschikbaar is, gaat u naar Google of Bing en kijkt u of de namen op uw lijst verschijnen. Kun je mogelijk bovenaan de eerste pagina komen? Als je een algemene naam kiest, zal je het moeilijk hebben om goed te scoren.


Het is ook belangrijk om Twitter, Facebook en andere sociale-mediasites die u wilt gebruiken te controleren op beschikbaarheid van namen.





4. Overweeg hoe je online overkomt


Zodra u een lijst met opties voor uw winkelnaam hebt, zoekt u uit of het door u gekozen domein - bij voorkeur een .com of .nl - beschikbaar is om te worden geregistreerd. Dit kan een beetje moeilijk zijn, aangezien .com het populairste topleveldomein (TLD) is en dat al heel lang is. Het heeft echter wel waarde om een solide domeinnaam te kiezen die uw merk goed vertegenwoordigt en een goede eerste indruk maakt, dus het is een beslissing waar u goed over na moet denken.


U kunt ook overwegen om te verkopen op Amazon, eBay, Etsy, Bol of een andere derde marktplaats naast uw eigen online winkel. Zelfs als dat niet in het plan zit, is het slim om uw winkelnaam idee te controleren op populaire e-commerce sites om ervoor te zorgen dat de naam beschikbaar is voor u en zodat klanten u niet verwarren met een ander bestaand bedrijf.


Dit hebben we vaak gezien bij onze klanten met een standaard winkelnaam, klanten kunnen dan per ongeluk bij de verkeerde bedrijf een review plaatsen. Ook hebben we meegemaakt dat klanten retourproducten naar de verkeerde webwinkel sturen omdat de naam zoveel op elkaar lijkt en google ze een ander adres heeft gegeven.


Mocht je na bovenstaande tips nog geen goede naam weten, dan zijn hier de beste online winkel naam generators die je kunt gebruiken om te brainstormen:


namelix


Shopify


FreshBooks


Anadea


Getsocio


businessnamegenerator.com


Namesmith



Wil je professionele hulp, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag! Plan hier een 30 minuten gratis Zoom gesprek in.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page