top of page
 • Togar Beckol

Welke producten moet ik verkopen?

Als u een bedrijf wilt beginnen en producten wilt verkopen, is één van de grootste uitdagingen voor ondernemers het vinden van winstgevende producten om te verkopen.


Het bedenken van productideeën is een beetje lastig, maar als je een doelgroep in gedachten hebt, ben je al een stap verder. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om producten te vinden om te verkopen, of u nu produceert, door verkoopt of dropshipping doet.


Je kunt op een aantal manieren winstgevende producten vinden om te verkopen:


 1. Doe een beroep op artiesten (Misschien kun je hun producten doorverkopen?)

 2. Verkoop waar je passie voor hebt ( Bijvoorbeeld fitness, hardlopen, koken, etc. )

 3. Profiteer vroegtijdig van trends (Hou de nieuws en social media goed in de gaten om ze te spotten)

 4. Kijk naar wat trending is op online marktplaatsen (Denk aan Bol , Alibaba, Amazon of aliexpress)


Productideeën bedenken is inderdaad niet eenvoudig, en het belang om een product te verkopen dat mensen willen hebben, kan zelfs de meest gemotiveerde persoon in een analyseverlamming doen belanden. Het voelt vaak alsof alles wat je zou kunnen verkopen al wordt verkocht - om nog maar te zwijgen van de realiteit dat er veel concurrentie zal zijn in de meest populaire productcategorieën.


Om u op weg te helpen, is hier een lijst met praktische manieren om producten te vinden die u in uw online winkel kunt verkopen.


 1. Los een pijnpunt van de klant op

 2. Denk aan uw professionele ervaring

 3. Speel vroeg in op trends

 4. Lees klantbeoordelingen over bestaande producten

 5. Zoek productmogelijkheden in trefwoorden

 6. Test voordat u lanceert

Het oplossen van een pijnpunt bij de klant zal altijd een effectieve manier zijn om een product te ontwikkelen dat mensen willen. Tylenol zou niet bestaan als hoofdpijn letterlijk geen pijn deed. Bij abstracte pijnpunten van klanten gaat het meestal om het verhelpen van slechte of frustrerende ervaringen met het huidige aanbod van beschikbare producten.


Laten we zeggen je wilt het probleem ''je sleutels kwijtraken'' oplossen, dan kan dat op verschillende manieren. Denk aan een bluetooth tracker aan je sleutelbos bijvoorbeeld.


Als je erover nadenkt, zijn er een aantal gemeenschappelijke frustraties die zowat iedereen in zijn leven heeft.


Zoals wanneer je met je hond op stap bent en hij zich verveelt met dezelfde oude tennisbal. Of wanneer je lievelingsshirt een gat krijgt en je er geen meer kunt vinden. Of wanneer je ergens probeert te komen en er is verkeer, dus je bent weer te laat.


Deze problemen kunnen aanvoelen alsof ze te klein zijn om de moeite waard te zijn om op te lossen. Maar als u bedenkt hoeveel mensen deze problemen hebben, stelt u zich dan voor hoeveel mensen een oplossing zouden kunnen gebruiken - en daar ligt de kans!


Wil je professionele hulp, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag! Plan hier een 30 minuten gratis Zoom gesprek in.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page